În principiu, un referendum înseamnă o mulțime de bani: se estimează că acesta va costa 100 de milioane de lei, adică vreo mie de locuințe sau câteva spitale noi cu dotări moderne. În acest moment, oricum, dreptul la căsătorie - în România - îl au doar un bărbat și o femeie!
1. Dacă aș participa la referendum, aș simți că jignesc familiile monoparentale, cuplurile care au divorțat, precum și persoanele care sunt celibatare pentru simplul motiv că nu au găsit încă persoana potrivită.
Considerați că o domnișoară heterosexuală care are mai mult de 30 de ani și încă nu s-a căsătorit, pentru că una sau mai multe dintre relațiile ei au eșuat, se regăsește în demersul vostru? Dar o femeie divorțată sau văduvă care își crește singură copiii?
Definind familia tradițională ca fiind formată din uniunea dintre un bărbat și o femeie, negăm că un bărbat văduv care își crește singur copiii formează - împreună cu aceștia - o familie!
2. Nu cred că a fi heterosexual sau homosexual ține de voință!
Viața nu e un chestionar! Ar fi frumos ca, atunci când te naști, să primești un chestionar în care să bifezi: vreau să fiu heterosexual, vreau să fiu fericit, vreau să am un serviciu bun, vreau să am o locuință confortabilă, vreau să am o familie minunată! Și - pe măsură ce înaintezi în vârstă - să le realizezi pe toate așa cum ai bifat!
În realitate, lucrurile nu sunt așa: unii oameni se nasc cu deficiențe fizice sau psihice, alți oameni se nasc homosexuali, există și persoane cărora, chiar de la naștere, medicilor le este greu să le identifice sexul!
3. Legile care interzic drepturile homosexualilor lezează drepturile heterosexualilor!
Fac parte din majoritate: sunt heterosexual. Și vă propun un exercițiu de imaginație: Ion e homosexual și îl iubește pe Vasile. Legea dezavuează relația lor. Părinții lui Ion, oameni cu stare, insistă ca el să se căsătorească, măcar de formă, pentru a închide gura lumii. Fiu înțelegător, Ion acceptă și se însoară cu Maria!
Vouă nu vă e milă de Maria?
Cunosc personal un asemenea cuplu! Când Maria a descoperit că Ion o înșela cu Vasile, copii lor se apropiau de vârsta adolescenței!
4. Homosexualii nu se pot căsători pe teritoriul României!
Potrivit legilor existente, căsătoria înseamnă uniunea dintre un bărbat și o femeie! O spune clar Decizia 580/2016 a Curții Constituționale! Și atunci, care este sensul acestui referendum!
5. Drepturile homosexualilor căsătoriți sunt recunoscute în România!
Chiar dacă unora nu vă va plăcea să aflați acest lucru, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a recunoscut dreptul la viața de familie și dreptul de ședere a soțului american a unui român. Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles, în 2010. (Puteți citi comunicatul de presă 80/18 din 5 iunie 2018 al Curții de Justiție a Uniunii Europene aici: Comunicat de presă! )
6. Referendumul poate să ducă la abuzuri!
Legiuitorul s-ar putea simți îndreptățit să meargă mai departe, simțind că are sprijinul majorității! Ar putea să declare comportamentul homosexual ca fiind infracțiune! N-ar fi frumos să te judece și pe tine, cel care citești aceste rânduri, pentru că există suspiciunea că ai o orientare homosexuală, deoarece ai fost văzut îmbrățișând un coleg de serviciu de același sex, de ziua lui?! Eventual să te alegi și cu o condamnare și o castrare chimică, în timp ce adevărații infractori își văd liniștiți de treburile lor?!
Știați că Alan Turing, un om de știință excepțional, considerat părintele inteligenței artificiale, a fost condamnat pentru că era homosexual?! Știați că a fost castrat chimic?! Știați că s-a sinucis la vârsta de 42 de ani?!
7. Susțin comportamentul decent!
Dacă ar fi vorba să ieșim la vot pentru a interzice cuplurilor, fie ele homosexuale sau heterosexuale, să se comporte indecent în public, m-aș mai gândi... Nu poți ieși cu copilul în parc, nu poți să călătorești cu un mijloc de transport în comun, că bietul copil vede săruturi franțuzești și mângâieri cam prea fierbinți...
Dar și atunci, m-aș mai gândi... Oare așa eram și noi?!
8. Multe dintre semnăturile celor care susțin familia tradițională mi se par cam perverse!
Am convingerea că - dacă îi excludem din listă pe cei care sunt divorțați, recăsătoriți, necăsătoriți și pe cei care sunt căsătoriți, dar își înșală soțul/soția - rămâne un procent nesemnificativ.
Probabil că, printre cei care au semnat, or fi și persoane care nu înțeleg ce înseamnă familie, homosexual, etc.
9. Dacă cei care ne conduc ar fi într-adevăr atât de preocupați de familia tradițională, ar pune la dispoziția cuplurilor care se căsătoresc o locuință, nu ar organiza referendumuri!
În realitate, e vorba doar de chestiuni politice, care nu au nicio legătură cu drepturile noastre! Ni se distrage atenția de la problemele cu adevărat importante ale societății noastre! Și ni se dă de înțeles că ceea ce ne dorim noi, ar conta pentru aleșii noștri!
Citește mai mult:
1) Bani aruncați pe fereastră
2) Drepturile homosexualilor români sunt recunoscute
3) Alan Turing, un om de știință de talie mondială, a fost condamnat pentru că era homosexual.