1. Referendumul nu este despre homosexualitate!
Poate nu știați, nu e vorba despre orientarea sexuală în legea privind modificarea constituției!
2. Referendumul nu rezolvă problema cuplurilor homosexuale!
Se poate ca mâine să se voteze DA pentru familia tradițională! Asta nu împiedică cu nimic ca poimâine să se schimbe Codul Civil, în sensul că cuplurile de același sex vor putea să încheie un parteneriat civil. De fapt, legea e pregătită, extremiștilor care fac campanie familiei tradiționale nu le rămâne decât să se oftice că-și duc viața liniștiți, ca o familie!
3. Persoanele homosexuale pot și vor putea avea copii!
Nu mă voi referi la manipulări genetice! Dacă doi bărbați se iubesc unul pe altul și se pot căsători, probabil că și-ar vedea liniștiți de familia lor! Dar încurajându-i să-și întemeieze o familie tradițională, ei se pot căsători cu femei pe care le vor înșela, dar vor avea copii cu ele! Dacă politicienii vor să fim cât mai mulți, să aibă cine să-i voteze și să le plătească pensiile speciale, pe voi nu vă înțeleg...
4. Persoanele homosexuale pot adopta copiii!
Dacă o domnișoară sau un domn necăsătorit vrea să adopte unul sau doi copii orfani, îi verifică cineva orientarea sexuală?! Sau dacă dorește să devină asistent maternal?! Poate că cineva verifică dacă îi va oferi condiții bune minorului, dar în niciun caz nu-l pune să jure că e heterosexual.
5. Publicitatea referendumului s-a făcut prin discriminare!
Nu au fost discriminate doar persoanele cu o altă orientare sexuală decât cea heterosexuală, ci și familiile monoparentale, copiii abandonați sau nerecunoscuți de părinți, orfanii...
6. Simbolul centenarului pe pliantele și afișele pro-referendum a fost o excelentă alegere!
Într-adevăr, ca gândire și mentalitate, suntem cu exact 100 de ani în urmă!
7. Persoanele cu altă orientare sexuală sunt născuți în familii tradiționale!
Vreți să-i castrăm pe toți?! Propun să începem cu fiii sau nepoții celor care fac propagandă familiilor tradiționale... pentru că oricui i se poate întâmpla să se pomenească că are în familie un homo! Ce veți face atunci?! Le veți găti o tocăniță asezonată cu ciuperci otrăvitoare?! Sau le dați cu toporul în cap?!
8. Referendumul - un prilej excelent de a distrage atenția de la violența sexuală!
Toată lumea pare să fi uitat de violatori, de pedofili... prostituția e un nucleu în jurul căruia lumea se rotește și își croiește drum spre viitor! Violența în familie trebuie promovată, că este în strânsă coexistență cu familia tradițională!
9. Referendumul - îndepărtarea de la problemele reale ale României!
Nici nu știți ce norocoși suntem că nu am aderat la euro! Sancțiunile ar fi fost aspre: Uniunea Europeană e interesată de lupta anticorupție, de infrastructură, de democrație! Dar nimeni nu s-a mai interesat toate acestea... interesul s-a mutat în altă zonă: cine și cum face sex!
10. Cine sunt cei care ne invită la referendum?!
Vă rog să-i priviți cu atenție: nu cumva sunt aceeași cu cei care v-au chemat la vot în 1990?! Unii dintre voi nici nu erați născuți atunci... alții erați prea tineri... dar 98% dintre cetățenii cu drept de vot au votat... și prin votul lor au autorizat o formă de război civil: MINERIADELE!
Democrația înseamnă să decizi tu însuți/însăți și să accepți și părerea celorlalți:
- unii vor vota: DA!
- alții vor vota: NU!
- alții NU VOR MERGE LA VOT!
Dar, indiferent ce vei decide, nu-i lăsa să-ți spele creierul!
- Toate acele parade ale unor oameni care apar în filmulețe, fără haine pe ei, îmbrăcați doar într-o dunguliță de vopsea sunt exhibiționiști! Etalarea corpului uman, în deplină nuditate, nu e echivalentă cu homosexualitatea... există și heterosexuali care aderă acestui curent... dar asta nu are legătură cu referendumul!
- Acei travestiți care prezintă lecții de educație sexuală copiilor de la grădiniță nu au legătură cu referendumul! Sunt de acord că educația sexuală nu trebuie să-și facă loc în cazul copiilor mai mici de 10 ani! Dar întrebarea de pe buletinul de vot nu se referă la educația sexuală!
Și să-ți mai spun un secret: fie că nu vei merge la vot, fie că vei vota da, fie că vei vota nu, nu se va schimba nimic:
- Homosexualii se vor putea căsători ca și până acum, fie schimbându-și sexul, fie în alte țări, vor continua să lucreze în fabrici și uzine, în biserici, în școli și în poliție, vor putea să crească și să educe copiii și asta nu te va afecta cu nimic!
- Heterosexualii își vor continua liniștiți viața în familiile lor tradiționale, iar unii dintre ei vor continua să-și bată soțul/soția și copiii!
- Mereu vor exista printre cetățenii României violatori, pedofili, prostituate, proxeneți!
Deci: TU DECIZI!
Rămâi alături de noi, pe pagina România de astăzi!
Citește și:
https://www.stiripesurse.ro/dragnea-am-hotarat-ca-dupa-referendum-sa-se-discute-legea-parteneriatului-civil_1292721.html
Urmărește și:
https://www.youtube.com/watch?v=cQlLrdAsv5k
(La minutul 1:40, senatorul e întrebat dacă o femeie văduvă și copiii ei formează o familie și răspunde NU)
marți, 2 octombrie 2018
marți, 11 septembrie 2018
De ce nu merg la referendumul pentru familia tradițională!
În principiu, un referendum înseamnă o mulțime de bani: se estimează că acesta va costa 100 de milioane de lei, adică vreo mie de locuințe sau câteva spitale noi cu dotări moderne. În acest moment, oricum, dreptul la căsătorie - în România - îl au doar un bărbat și o femeie!
1. Dacă aș participa la referendum, aș simți că jignesc familiile monoparentale, cuplurile care au divorțat, precum și persoanele care sunt celibatare pentru simplul motiv că nu au găsit încă persoana potrivită.
Considerați că o domnișoară heterosexuală care are mai mult de 30 de ani și încă nu s-a căsătorit, pentru că una sau mai multe dintre relațiile ei au eșuat, se regăsește în demersul vostru? Dar o femeie divorțată sau văduvă care își crește singură copiii?
Definind familia tradițională ca fiind formată din uniunea dintre un bărbat și o femeie, negăm că un bărbat văduv care își crește singur copiii formează - împreună cu aceștia - o familie!
2. Nu cred că a fi heterosexual sau homosexual ține de voință!
Viața nu e un chestionar! Ar fi frumos ca, atunci când te naști, să primești un chestionar în care să bifezi: vreau să fiu heterosexual, vreau să fiu fericit, vreau să am un serviciu bun, vreau să am o locuință confortabilă, vreau să am o familie minunată! Și - pe măsură ce înaintezi în vârstă - să le realizezi pe toate așa cum ai bifat!
În realitate, lucrurile nu sunt așa: unii oameni se nasc cu deficiențe fizice sau psihice, alți oameni se nasc homosexuali, există și persoane cărora, chiar de la naștere, medicilor le este greu să le identifice sexul!
3. Legile care interzic drepturile homosexualilor lezează drepturile heterosexualilor!
Fac parte din majoritate: sunt heterosexual. Și vă propun un exercițiu de imaginație: Ion e homosexual și îl iubește pe Vasile. Legea dezavuează relația lor. Părinții lui Ion, oameni cu stare, insistă ca el să se căsătorească, măcar de formă, pentru a închide gura lumii. Fiu înțelegător, Ion acceptă și se însoară cu Maria!
Vouă nu vă e milă de Maria?
Cunosc personal un asemenea cuplu! Când Maria a descoperit că Ion o înșela cu Vasile, copii lor se apropiau de vârsta adolescenței!
4. Homosexualii nu se pot căsători pe teritoriul României!
Potrivit legilor existente, căsătoria înseamnă uniunea dintre un bărbat și o femeie! O spune clar Decizia 580/2016 a Curții Constituționale! Și atunci, care este sensul acestui referendum!
5. Drepturile homosexualilor căsătoriți sunt recunoscute în România!
Chiar dacă unora nu vă va plăcea să aflați acest lucru, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a recunoscut dreptul la viața de familie și dreptul de ședere a soțului american a unui român. Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles, în 2010. (Puteți citi comunicatul de presă 80/18 din 5 iunie 2018 al Curții de Justiție a Uniunii Europene aici: Comunicat de presă! )
6. Referendumul poate să ducă la abuzuri!
Legiuitorul s-ar putea simți îndreptățit să meargă mai departe, simțind că are sprijinul majorității! Ar putea să declare comportamentul homosexual ca fiind infracțiune! N-ar fi frumos să te judece și pe tine, cel care citești aceste rânduri, pentru că există suspiciunea că ai o orientare homosexuală, deoarece ai fost văzut îmbrățișând un coleg de serviciu de același sex, de ziua lui?! Eventual să te alegi și cu o condamnare și o castrare chimică, în timp ce adevărații infractori își văd liniștiți de treburile lor?!
Știați că Alan Turing, un om de știință excepțional, considerat părintele inteligenței artificiale, a fost condamnat pentru că era homosexual?! Știați că a fost castrat chimic?! Știați că s-a sinucis la vârsta de 42 de ani?!
7. Susțin comportamentul decent!
Dacă ar fi vorba să ieșim la vot pentru a interzice cuplurilor, fie ele homosexuale sau heterosexuale, să se comporte indecent în public, m-aș mai gândi... Nu poți ieși cu copilul în parc, nu poți să călătorești cu un mijloc de transport în comun, că bietul copil vede săruturi franțuzești și mângâieri cam prea fierbinți...
Dar și atunci, m-aș mai gândi... Oare așa eram și noi?!
8. Multe dintre semnăturile celor care susțin familia tradițională mi se par cam perverse!
Am convingerea că - dacă îi excludem din listă pe cei care sunt divorțați, recăsătoriți, necăsătoriți și pe cei care sunt căsătoriți, dar își înșală soțul/soția - rămâne un procent nesemnificativ.
Probabil că, printre cei care au semnat, or fi și persoane care nu înțeleg ce înseamnă familie, homosexual, etc.
9. Dacă cei care ne conduc ar fi într-adevăr atât de preocupați de familia tradițională, ar pune la dispoziția cuplurilor care se căsătoresc o locuință, nu ar organiza referendumuri!
În realitate, e vorba doar de chestiuni politice, care nu au nicio legătură cu drepturile noastre! Ni se distrage atenția de la problemele cu adevărat importante ale societății noastre! Și ni se dă de înțeles că ceea ce ne dorim noi, ar conta pentru aleșii noștri!
Citește mai mult:
1) Bani aruncați pe fereastră
2) Drepturile homosexualilor români sunt recunoscute
3) Alan Turing, un om de știință de talie mondială, a fost condamnat pentru că era homosexual.
1. Dacă aș participa la referendum, aș simți că jignesc familiile monoparentale, cuplurile care au divorțat, precum și persoanele care sunt celibatare pentru simplul motiv că nu au găsit încă persoana potrivită.
Considerați că o domnișoară heterosexuală care are mai mult de 30 de ani și încă nu s-a căsătorit, pentru că una sau mai multe dintre relațiile ei au eșuat, se regăsește în demersul vostru? Dar o femeie divorțată sau văduvă care își crește singură copiii?
Definind familia tradițională ca fiind formată din uniunea dintre un bărbat și o femeie, negăm că un bărbat văduv care își crește singur copiii formează - împreună cu aceștia - o familie!
2. Nu cred că a fi heterosexual sau homosexual ține de voință!
Viața nu e un chestionar! Ar fi frumos ca, atunci când te naști, să primești un chestionar în care să bifezi: vreau să fiu heterosexual, vreau să fiu fericit, vreau să am un serviciu bun, vreau să am o locuință confortabilă, vreau să am o familie minunată! Și - pe măsură ce înaintezi în vârstă - să le realizezi pe toate așa cum ai bifat!
În realitate, lucrurile nu sunt așa: unii oameni se nasc cu deficiențe fizice sau psihice, alți oameni se nasc homosexuali, există și persoane cărora, chiar de la naștere, medicilor le este greu să le identifice sexul!
3. Legile care interzic drepturile homosexualilor lezează drepturile heterosexualilor!
Fac parte din majoritate: sunt heterosexual. Și vă propun un exercițiu de imaginație: Ion e homosexual și îl iubește pe Vasile. Legea dezavuează relația lor. Părinții lui Ion, oameni cu stare, insistă ca el să se căsătorească, măcar de formă, pentru a închide gura lumii. Fiu înțelegător, Ion acceptă și se însoară cu Maria!
Vouă nu vă e milă de Maria?
Cunosc personal un asemenea cuplu! Când Maria a descoperit că Ion o înșela cu Vasile, copii lor se apropiau de vârsta adolescenței!
4. Homosexualii nu se pot căsători pe teritoriul României!
Potrivit legilor existente, căsătoria înseamnă uniunea dintre un bărbat și o femeie! O spune clar Decizia 580/2016 a Curții Constituționale! Și atunci, care este sensul acestui referendum!
5. Drepturile homosexualilor căsătoriți sunt recunoscute în România!
Chiar dacă unora nu vă va plăcea să aflați acest lucru, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a recunoscut dreptul la viața de familie și dreptul de ședere a soțului american a unui român. Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles, în 2010. (Puteți citi comunicatul de presă 80/18 din 5 iunie 2018 al Curții de Justiție a Uniunii Europene aici: Comunicat de presă! )
6. Referendumul poate să ducă la abuzuri!
Legiuitorul s-ar putea simți îndreptățit să meargă mai departe, simțind că are sprijinul majorității! Ar putea să declare comportamentul homosexual ca fiind infracțiune! N-ar fi frumos să te judece și pe tine, cel care citești aceste rânduri, pentru că există suspiciunea că ai o orientare homosexuală, deoarece ai fost văzut îmbrățișând un coleg de serviciu de același sex, de ziua lui?! Eventual să te alegi și cu o condamnare și o castrare chimică, în timp ce adevărații infractori își văd liniștiți de treburile lor?!
Știați că Alan Turing, un om de știință excepțional, considerat părintele inteligenței artificiale, a fost condamnat pentru că era homosexual?! Știați că a fost castrat chimic?! Știați că s-a sinucis la vârsta de 42 de ani?!
7. Susțin comportamentul decent!
Dacă ar fi vorba să ieșim la vot pentru a interzice cuplurilor, fie ele homosexuale sau heterosexuale, să se comporte indecent în public, m-aș mai gândi... Nu poți ieși cu copilul în parc, nu poți să călătorești cu un mijloc de transport în comun, că bietul copil vede săruturi franțuzești și mângâieri cam prea fierbinți...
Dar și atunci, m-aș mai gândi... Oare așa eram și noi?!
8. Multe dintre semnăturile celor care susțin familia tradițională mi se par cam perverse!
Am convingerea că - dacă îi excludem din listă pe cei care sunt divorțați, recăsătoriți, necăsătoriți și pe cei care sunt căsătoriți, dar își înșală soțul/soția - rămâne un procent nesemnificativ.
Probabil că, printre cei care au semnat, or fi și persoane care nu înțeleg ce înseamnă familie, homosexual, etc.
9. Dacă cei care ne conduc ar fi într-adevăr atât de preocupați de familia tradițională, ar pune la dispoziția cuplurilor care se căsătoresc o locuință, nu ar organiza referendumuri!
În realitate, e vorba doar de chestiuni politice, care nu au nicio legătură cu drepturile noastre! Ni se distrage atenția de la problemele cu adevărat importante ale societății noastre! Și ni se dă de înțeles că ceea ce ne dorim noi, ar conta pentru aleșii noștri!
Citește mai mult:
1) Bani aruncați pe fereastră
2) Drepturile homosexualilor români sunt recunoscute
3) Alan Turing, un om de știință de talie mondială, a fost condamnat pentru că era homosexual.
miercuri, 15 august 2018
Sfaturi pentru decontaminare
Dintre cele câteva zeci de mii de persoane care au fost contaminate în Piața Victoriei, mai puțin de 500 au beneficiat de îngrijiri medicale. Restul așteaptă liniștiți ca efectele substanțelor toxice la care au fost supuși să treacă de la sine: În realitate, ei ar trebui supuși unei proceduri de decontaminare, pentru că pe ei au fost pulverizate substanțe care sunt asimilate armelor chimice.
Dacă v-ați aflat în Piața Victoriei sau pe una dintre străzile adiacente în seara zilei de 10 august sau în una dintre serile următoare, fie că ați participat la proteste, fie că ați fost desemnați să vă aflați acolo - în calitate de jurnaliști, personal medical, forțe de ordine sau turiști care se deplasau de la hotel la restaurant (Voi nu știți că nu-i bine să mănânci noaptea?!) este important să știți să preveniți efectele așa-numitelor gaze care au fost dispersate în acea zonă.
Încă nu se știe ce substanțe au fost folosite! Pe bună dreptate, jandarmii care au folosit acele spray-uri și grenade nu cunosc ce conțin ele, în ce concentrație, care e antidotul! Muniția - probabil - nu avea etichete care să conțină compoziția chimică, antidotul, prevenirea efectelor secundare.
Ofițerii de rang înalt cunosc însă aceste mici amănunte, dar nu le pot comunica medicilor dintr-un motiv simplu: nu au primit ordin! Ceea ce trebuie să înțelegeți este că Jandarmeria Română este o structură militară: jandarmii acționează la ordin! Ce anume au făcut într-o misiune este secret de serviciu (sau chiar secret de stat) și nu discută nici cu membrii familiei!
Iar dacă medicii nu cunosc substanțele folosite, nu pot acorda corect nici primul ajutor și nu pot oferi nici informații privind decontaminarea!
Tot ce știm deocamdată este că în seara zilei de 10 august s-a folosit așa-numitul gaz iritant lacrimogen. Deși, de regulă, se folosește un amestec de substanțe iritante, care nu sunt nicidecum gaze, ci pulberi sau lichide, care sunt ușor de inhalat atunci când sunt pulverizate.
Una dintre substanțe este cu siguranță gazul CS (al cărui component principal este 2-clorobenzalmalononitril , un cianocarbon, cu formula chimică C10H5ClN2 ). Acest gaz este considerat neletal (adică nu provoacă moartea). Totuși se cunosc câteva decese provocate de acest gaz.
Denumirea vine de la numele celor care l-au sintetizat pentru prima oară, americanii Ben Corson și Roger Stoughton, iar efectele sale sunt:
- pe termen scurt: iritarea căilor lacrimale și a ochilor, răgușeală, greață, vomă.
- pe termen mediu: probleme respiratorii, probleme dermatologice, probleme digestive, probleme hepatice.
- pe termen lung: modificări cromozomiale, efecte cancerigene, sterilitate sau pierderea sarcinilor.
Folosirea așa-zis-ului gaz iritant lacrimogen nu este permisă în război, fiind considerat armă chimică, dar se folosește în multe țări pentru a dispersa mulțimile care protestează!
În mod normal, autoritățile ar trebui să prezinte protocolul de decontaminare! Nu numai pentru gazul CS, ci pentru toate substanțele folosite în acea seară! Numai că informațiile oficiale întârzie să apară!
Ce puteți să faceți până atunci?
1. În mod normal, toate obiectele folosite în acea seară ar trebui aruncate. Dacă nu vă îndurați să aruncați hainele pe care le-ați purtat, aerisiți-le, spălați-le cu multă apă, expuneți-le din nou la aer. Repetați de mai multe ori aceste etape.
2. Spălați-vă pielea cu multă apă. Puneți - într-un pet gol - 20 grame de bicarbonat de sodiu (bicarbonat alimentar) și doi litri de apă la temperatura corpului. Pregătiți multe asemenea pet-uri. Clătiți-vă corpul și ochii cu soluția aceasta. Repetați dușul.
3. Ștergeți telefonul mobil de multe ori cu șervețele. Nu uitați să curățați și restul obiectelor pe care le-ați avut la voi.
4. Pentru a permite aparatului excretor să elimine substanțele nocive din corp, beți mai multe lichide decât simțiți nevoia. Ar fi bine ca aceste lichide să aibă PH-ul mare: laptele și apa sunt indicate, sucurile sunt contraindicate, chiar dacă sunt naturale.
5. Chiar și alimentele pe care le consumați ar fi bine să nu fie acide. Roșiile, murăturile, ciorbele acre pot să amplifice iritarea și usturimea provocate de substanțele pe care le-ați ingerat.
6. În cazul în care vă ustură ochii sau gâtul, sunteți răgușiți, aveți amețeli, vă mănâncă pielea, nu puteți respira, vă este greață sau aveți stări de vomă, simțiți că vă sufocați, aveți stări de leșin sau orice stare de rău pe care nu v-o puteți explica, prezentați-vă la medic sau - dacă este cazul - sunați la 112!
Dacă aveți intenția să mai mergeți la proteste:
1. Purtați pantaloni lungi și bluze cu mâneci lungi. E bine să aveți capul acoperit.
2. Dacă nu aveți mască de gaze, luați cu voi măcar o eșarfă cu care să vă protejați - în caz de nevoie - ochii, nasul și gura.
3. Iar copiii lăsați-i acasă!
Important de știut:
1. Responsabilitatea privind protocolul de decontaminare revine autorităților competente!
2. Acest articol nu poate înlocui sfatul medicului sau îngrijirile medicale!
Aveți grijă de voi!
Rămâneți alături de pagina: România de astăzi!
Sursa:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaz_CS
https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaz_lacrimogen
Dacă v-ați aflat în Piața Victoriei sau pe una dintre străzile adiacente în seara zilei de 10 august sau în una dintre serile următoare, fie că ați participat la proteste, fie că ați fost desemnați să vă aflați acolo - în calitate de jurnaliști, personal medical, forțe de ordine sau turiști care se deplasau de la hotel la restaurant (Voi nu știți că nu-i bine să mănânci noaptea?!) este important să știți să preveniți efectele așa-numitelor gaze care au fost dispersate în acea zonă.
Încă nu se știe ce substanțe au fost folosite! Pe bună dreptate, jandarmii care au folosit acele spray-uri și grenade nu cunosc ce conțin ele, în ce concentrație, care e antidotul! Muniția - probabil - nu avea etichete care să conțină compoziția chimică, antidotul, prevenirea efectelor secundare.
Ofițerii de rang înalt cunosc însă aceste mici amănunte, dar nu le pot comunica medicilor dintr-un motiv simplu: nu au primit ordin! Ceea ce trebuie să înțelegeți este că Jandarmeria Română este o structură militară: jandarmii acționează la ordin! Ce anume au făcut într-o misiune este secret de serviciu (sau chiar secret de stat) și nu discută nici cu membrii familiei!
Iar dacă medicii nu cunosc substanțele folosite, nu pot acorda corect nici primul ajutor și nu pot oferi nici informații privind decontaminarea!
Tot ce știm deocamdată este că în seara zilei de 10 august s-a folosit așa-numitul gaz iritant lacrimogen. Deși, de regulă, se folosește un amestec de substanțe iritante, care nu sunt nicidecum gaze, ci pulberi sau lichide, care sunt ușor de inhalat atunci când sunt pulverizate.
Una dintre substanțe este cu siguranță gazul CS (al cărui component principal este 2-clorobenzalmalononitril , un cianocarbon, cu formula chimică C10H5ClN2 ). Acest gaz este considerat neletal (adică nu provoacă moartea). Totuși se cunosc câteva decese provocate de acest gaz.
Denumirea vine de la numele celor care l-au sintetizat pentru prima oară, americanii Ben Corson și Roger Stoughton, iar efectele sale sunt:
- pe termen scurt: iritarea căilor lacrimale și a ochilor, răgușeală, greață, vomă.
- pe termen mediu: probleme respiratorii, probleme dermatologice, probleme digestive, probleme hepatice.
- pe termen lung: modificări cromozomiale, efecte cancerigene, sterilitate sau pierderea sarcinilor.
Folosirea așa-zis-ului gaz iritant lacrimogen nu este permisă în război, fiind considerat armă chimică, dar se folosește în multe țări pentru a dispersa mulțimile care protestează!
În mod normal, autoritățile ar trebui să prezinte protocolul de decontaminare! Nu numai pentru gazul CS, ci pentru toate substanțele folosite în acea seară! Numai că informațiile oficiale întârzie să apară!
Ce puteți să faceți până atunci?
1. În mod normal, toate obiectele folosite în acea seară ar trebui aruncate. Dacă nu vă îndurați să aruncați hainele pe care le-ați purtat, aerisiți-le, spălați-le cu multă apă, expuneți-le din nou la aer. Repetați de mai multe ori aceste etape.
2. Spălați-vă pielea cu multă apă. Puneți - într-un pet gol - 20 grame de bicarbonat de sodiu (bicarbonat alimentar) și doi litri de apă la temperatura corpului. Pregătiți multe asemenea pet-uri. Clătiți-vă corpul și ochii cu soluția aceasta. Repetați dușul.
3. Ștergeți telefonul mobil de multe ori cu șervețele. Nu uitați să curățați și restul obiectelor pe care le-ați avut la voi.
4. Pentru a permite aparatului excretor să elimine substanțele nocive din corp, beți mai multe lichide decât simțiți nevoia. Ar fi bine ca aceste lichide să aibă PH-ul mare: laptele și apa sunt indicate, sucurile sunt contraindicate, chiar dacă sunt naturale.
5. Chiar și alimentele pe care le consumați ar fi bine să nu fie acide. Roșiile, murăturile, ciorbele acre pot să amplifice iritarea și usturimea provocate de substanțele pe care le-ați ingerat.
6. În cazul în care vă ustură ochii sau gâtul, sunteți răgușiți, aveți amețeli, vă mănâncă pielea, nu puteți respira, vă este greață sau aveți stări de vomă, simțiți că vă sufocați, aveți stări de leșin sau orice stare de rău pe care nu v-o puteți explica, prezentați-vă la medic sau - dacă este cazul - sunați la 112!
Dacă aveți intenția să mai mergeți la proteste:
1. Purtați pantaloni lungi și bluze cu mâneci lungi. E bine să aveți capul acoperit.
2. Dacă nu aveți mască de gaze, luați cu voi măcar o eșarfă cu care să vă protejați - în caz de nevoie - ochii, nasul și gura.
3. Iar copiii lăsați-i acasă!
Important de știut:
1. Responsabilitatea privind protocolul de decontaminare revine autorităților competente!
2. Acest articol nu poate înlocui sfatul medicului sau îngrijirile medicale!
Aveți grijă de voi!
Rămâneți alături de pagina: România de astăzi!
Sursa:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaz_CS
https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaz_lacrimogen
miercuri, 4 iulie 2018
Eu nu am niciun dușman!
Se spune că - în timpul unei predici - un preot își sfătuia enoriașii să nu aibă dușmani.
- Trebuie să fim buni, să ne iubim aproapele! Care dintre voi care și-a iertat dușmanii?
Însă credincioșii priveau înainte, ca și cum ascultau cu atenție cuvintele preotului, fără să răspundă la întrebare...
- Gândiți-vă, dragii mei, ura ne consumă energia! În loc să-i înconjurăm pe cei dragi nouă cu iubire, ne irosim gândurile cu atitudini ostile și dorințe de răzbunare! Chiar nu e niciunul printre voi care și-a iertat dușmani?
La cuvintele preotului, unii credincioși au continuat să privească fix înainte, alții și-au plecat privirea... dar niciunul nu a îngăimat vreo silabă...
- Atunci când ne rugăm lui Dumnezeu, rostind Tatăl nostru, noi îi cerem să ne ierte greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri... iar dacă nu iertăm, e ca și cum ne-am blestema pe noi înșine!!! Chiar nu e niciunul dintre voi fără dușmani?
Ultimele cuvinte, preotul le rostise cu o voce puternică, ca de tunet. La slujbă participa și o femeie foarte, foarte în vârstă, care era aproape surdă. În acel moment, ea începu să strige:
- Eu! Eu! Eu nu am niciun dușman!
Atunci fața preotului s-a luminat... Cu o voce caldă, dar puternică, o întrebă:
- Ia spune, mamaie, cum ai reușit?!
- Au murit toți!
Dacă ți-a plăcut, nu uita să distribui!
Rămâi alături de noi, pe pagina România de astăzi!
- Trebuie să fim buni, să ne iubim aproapele! Care dintre voi care și-a iertat dușmanii?
Însă credincioșii priveau înainte, ca și cum ascultau cu atenție cuvintele preotului, fără să răspundă la întrebare...
- Gândiți-vă, dragii mei, ura ne consumă energia! În loc să-i înconjurăm pe cei dragi nouă cu iubire, ne irosim gândurile cu atitudini ostile și dorințe de răzbunare! Chiar nu e niciunul printre voi care și-a iertat dușmani?
La cuvintele preotului, unii credincioși au continuat să privească fix înainte, alții și-au plecat privirea... dar niciunul nu a îngăimat vreo silabă...
- Atunci când ne rugăm lui Dumnezeu, rostind Tatăl nostru, noi îi cerem să ne ierte greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri... iar dacă nu iertăm, e ca și cum ne-am blestema pe noi înșine!!! Chiar nu e niciunul dintre voi fără dușmani?
Ultimele cuvinte, preotul le rostise cu o voce puternică, ca de tunet. La slujbă participa și o femeie foarte, foarte în vârstă, care era aproape surdă. În acel moment, ea începu să strige:
- Eu! Eu! Eu nu am niciun dușman!
Atunci fața preotului s-a luminat... Cu o voce caldă, dar puternică, o întrebă:
- Ia spune, mamaie, cum ai reușit?!
- Au murit toți!
Dacă ți-a plăcut, nu uita să distribui!
Rămâi alături de noi, pe pagina România de astăzi!
duminică, 3 iunie 2018
Cine știe totul despre tine?
Protecția datelor personale a revenit în atenția tuturor. Unii politicieni și unii jurnaliști lipsiți de profesionalism încearcă să ne abată atenția asupra S.R.I.
Adevărata problemă nu stă însă în interceptarea convorbirilor, ci este mult mai periculoasă și mai profundă. Mă gândesc că într-o zi, dacă un hacker se va supăra pe viață, Paf! vă dispărea vechimea ta în muncă! Paf! va dispărea asigurarea mea de sănătate!
Când eram copil, tata m-a învățat să nu-mi știe nimeni nici voia, nici nevoia! Îmi dădea ca exemplu familia unor persoane importante din cartier, care se lăudau tuturor că pleacă în concediu la mare. În dimineața zilei următoare, cinci bărbați îmbrăcați în salopete curate au intrat în locuința lor. Vecinii i-au luat la rost, deranjați de faptul că muncitorii se aflau acolo în lipsa proprietarilor. Însă muncitorii erau spilcuiți și vorbeau frumos... ei le-au explicat că au fost angajați să ducă toată mobila la o casă de vacanță a familiei, pentru că în ziua următoare veneau zugravii... în timp ce se aflau la mare, oamenii voiau să-și redecoreze locuința.
Așa că mobilele, blănurile, tablourile și bijuteriile au fost încărcate într-un tir! Și duse au fost! Să vă mai spun că nici picior de zugrav nu a apărut în ziua următoare?! Dându-și seama că au fost înșelați de aparențe, că bărbații nu erau niște angajați profesioniști ai unei firme de transport de mobilă, ci niște hoți experimentați, vecinii au anunțat Poliția! Însă nimeni nu i-a putut identifica pe cei cinci!
Dacă citești aceste rânduri, aș vrea să știi că tu ești cea persoana care îți încalcă intimitatea și îți divulgă datele personale:
Când faci transmisiuni în direct dintr-un club din Mamaia, nu le arăți doar prietenilor cât de bine te distrezi, ci le oferi și hoților informația că - în acel moment - în locuința ta se află numai pisica și papagalul.
Când îți fotografiezi surioara în fața grădiniței pe care o frecventează sau când în poza ta apare numărul de înmatriculare al mașinii de familie, oferi pe tavă informații prețioase unui eventual psihopat sau infractor.
Nu, ideea nu e să nu ai cont pe rețelele sociale, ci doar să ai grijă ce informații divulgi despre tine și cei dragi! Iar istorioara privind firma de... transport de mobilă datează din perioada când internetul nu fusese inventat: o dovadă că aceeași prudență e necesară și atunci când vorbești despre tine și cei dragi!
Dar problema datelor personale nu se referă la aceste mici indiscreții...
Zeci de mii de jandarmi, zeci de mii de polițiști, zeci de mii de medici, mii de angajați ai băncilor și câteva sute de specialiști IT au acces la datele noastre personale: numele tău, adresa ta, codul tău numeric personal, venitul tău lunar, problemele tale de sănătate se află la un clic distanță de ei!
Or fi ei toți de încredere?!
În afară de aceștia, câteva sute de mii de softuri rău-intenționate scanează bazele de date, căutând deficiențe de securitate, cu scopul de a fura toate aceste date!
La ce le-ar folosi?!
Despre asta voi povesti în articolul următor!
Între timp, rămâi alături de noi, pe pagina de facebook România de astăzi !
Iar dacă ești interesat de lumea virtuală, poți citi mai multe despre criptomonede și despre activitățile de minerit virtual !
Adevărata problemă nu stă însă în interceptarea convorbirilor, ci este mult mai periculoasă și mai profundă. Mă gândesc că într-o zi, dacă un hacker se va supăra pe viață, Paf! vă dispărea vechimea ta în muncă! Paf! va dispărea asigurarea mea de sănătate!
Când eram copil, tata m-a învățat să nu-mi știe nimeni nici voia, nici nevoia! Îmi dădea ca exemplu familia unor persoane importante din cartier, care se lăudau tuturor că pleacă în concediu la mare. În dimineața zilei următoare, cinci bărbați îmbrăcați în salopete curate au intrat în locuința lor. Vecinii i-au luat la rost, deranjați de faptul că muncitorii se aflau acolo în lipsa proprietarilor. Însă muncitorii erau spilcuiți și vorbeau frumos... ei le-au explicat că au fost angajați să ducă toată mobila la o casă de vacanță a familiei, pentru că în ziua următoare veneau zugravii... în timp ce se aflau la mare, oamenii voiau să-și redecoreze locuința.
Așa că mobilele, blănurile, tablourile și bijuteriile au fost încărcate într-un tir! Și duse au fost! Să vă mai spun că nici picior de zugrav nu a apărut în ziua următoare?! Dându-și seama că au fost înșelați de aparențe, că bărbații nu erau niște angajați profesioniști ai unei firme de transport de mobilă, ci niște hoți experimentați, vecinii au anunțat Poliția! Însă nimeni nu i-a putut identifica pe cei cinci!
Dacă citești aceste rânduri, aș vrea să știi că tu ești cea persoana care îți încalcă intimitatea și îți divulgă datele personale:
Când faci transmisiuni în direct dintr-un club din Mamaia, nu le arăți doar prietenilor cât de bine te distrezi, ci le oferi și hoților informația că - în acel moment - în locuința ta se află numai pisica și papagalul.
Când îți fotografiezi surioara în fața grădiniței pe care o frecventează sau când în poza ta apare numărul de înmatriculare al mașinii de familie, oferi pe tavă informații prețioase unui eventual psihopat sau infractor.
Nu, ideea nu e să nu ai cont pe rețelele sociale, ci doar să ai grijă ce informații divulgi despre tine și cei dragi! Iar istorioara privind firma de... transport de mobilă datează din perioada când internetul nu fusese inventat: o dovadă că aceeași prudență e necesară și atunci când vorbești despre tine și cei dragi!
Dar problema datelor personale nu se referă la aceste mici indiscreții...
Zeci de mii de jandarmi, zeci de mii de polițiști, zeci de mii de medici, mii de angajați ai băncilor și câteva sute de specialiști IT au acces la datele noastre personale: numele tău, adresa ta, codul tău numeric personal, venitul tău lunar, problemele tale de sănătate se află la un clic distanță de ei!
Or fi ei toți de încredere?!
În afară de aceștia, câteva sute de mii de softuri rău-intenționate scanează bazele de date, căutând deficiențe de securitate, cu scopul de a fura toate aceste date!
La ce le-ar folosi?!
Despre asta voi povesti în articolul următor!
Între timp, rămâi alături de noi, pe pagina de facebook România de astăzi !
Iar dacă ești interesat de lumea virtuală, poți citi mai multe despre criptomonede și despre activitățile de minerit virtual !
vineri, 1 iunie 2018
6 milioane de români
Ați urmărit și voi știrile? Se afirmă că SRI a ascultat 6 milioane de români! Eu cred că atâția suntem de toți, dacă îi exceptăm pe copiii care au sub 10 ani, pe cei care n-au trecut prin România în ultimul an, pe bătrâneii care nu mai pot ieși din case și pe cei care nu folosesc telefonul...
De fapt, nu sunt numai 6 milioane, pentru că, dacă Icsulescu are telefonul ascultat, înseamnă că Isculescu nu e chiar "Neica-Nimeni", probabil că l-or fi sunând și pe el vreo 5-6 oameni pe lună, aceștia au fost și ei ascultați, chiar dacă convorbirile lor n-ar fi trebuit să constituie obiectul acestei activități!
În concluzie, n-a mai rămas nimeni care să nu fi fost ascultat! Așa că, după părerea mea, sunt chiar egoiști! În primul rând, ar trebui să se amestece în conversații: sigur că ei știu - după atâtea ore de ascultare - cea mai bună rețetă de sarmale! Să ne consoleze când ne e greu! În al doilea rând, consider că nu e frumos din partea lor că nu ne dau și câte-un "Like" la selfie-uri!
Lăsând gluma de-o parte, fiecare din cei 6 milioane de români despre care se presupune că au convorbirile interceptate, folosește telefonul mobil un anumit timp. Să presupunem că e vorba de o medie de o oră și 20 de minute zilnic. Rezultă un total de 8 milioane de ore pe zi care trebuie ascultate, deci un necesar de un milion de angajați ai Serviciului Român de Informații, care se ocupă numai și numai de ascultarea convorbirilor. Uau... 1 milion de "ascultători"!!!
Sigur, problema politicienilor se referă la felul cum pot fi folosite aceste informații: de exemplu, dacă există un mandat de interceptare pe numele lui Icsulescu, pentru suspiciunea unor infracțiuni de corupție, iar lui Icsulescu îi trece prin cap să facă o crimă, e cinstit să fie folosite interceptările pentru a-l băga la "zdup" pentru crimă?! Nu! zice Icsulescu! și se pare că a și legiferat acest lucru!!!
Pentru cetățenii "de rând", rămâne doar problema datelor personale. Nu, nu a intimității, ci a datelor personale. Următorul articol va fi despre datele personale colectate în mod oficial.
Însă, fiindcă a venit vorba despre intimitate, să știți că nu există așa ceva. Chiar și dacă ești în propria locuință, pe la fereastră poate trece drona vecinului, din cer te privesc un balon meteorologic și câțiva sateliți... și toate acestea sunt echipate cu camere video performante... Iar atunci când vorbești la telefon, vecinii tăi și/sau ai interlocutorului tău ascultă o parte însemnată din convorbire...
Rămâneți alături de noi, pe pagina de facebook!
duminică, 18 februarie 2018
Vinul - un aliment savuros
Elixir al zeilor, vinul este în prezent recunoscut ca aliment și de legiuitorii țării noastre: așa cum ați observat, de câțiva ani, el nu mai este timbrat și accizat similar băuturilor alcoolice. Chiar și Biblia, prin pilda în care Iisus a transformat apa în vin, ne induce ideea că nu putem concepe o masă alcoolică fără această licoare magică.
Există mulți concetățeni care își prepară acasă propriul vin, un procent nesemnificativ al lor chiar se pricep - într-o oarecare măsură - la procesul de producere a unui vin bun, însă adevărații cunoscători vor prefera întotdeauna un vin îmbuteliat. Iată câteva idei de care ar trebui să ținem seama în alegerea vinului:
1. Asortarea culorilor
Un vin bine ales pune în valoare atât gustul bucatelor, cât și propria savoare. Pentru asta este însă nevoie, deopotrivă, de talent înnăscut și de experiență. Există totuși o regulă simplă: vinul roșu este pentru carne roșie sau vânat, vinul alb este pentru carne albă, pește sau fructe de mare.
2. Paharul pentru vin
Un vin de calitate se consumă dintr-un pahar cu picior. Mulți producători își fac timp să scrie pe etichetă câteva indicații privind modul de servire. Temperatura este importantă: de exemplu, un vin roșu sec se consumă la aproximativ 18° C, un vin alb se poate servi ceva mai rece, dar niciodată direct din frigider! Paharul piciorului are rolul de a evita încălzirea rapidă a vinului care s-ar produce atunci când consumatorul ar ține paharul în podul palmei.
3. Momentul servirii
Nu există o lege universală: un pahar cu vin poate fi consumat chiar și între mese. Cu toate acestea, un vin sec sau demisec poate fi consumat în timpul mesei, în timp ce vinurile dulci și demidulci sunt considerate desert și se servesc după felul principal (de exemplu, după friptură,)
4. Servirea vinului
Dacă printre gazde există și domni și doamne, atunci mâncarea va fi servită de una dintre doamne, iar băuturile vor fi oferite de unul dintre domni. Dacă printre gazde există numai doamne, una dintre ele se poate adresa unuia dintre invitați să servească vinul.
5. Vin slab sau vin tare?
Sigur, gusturile nu se discută, însă eu personal prefer un vin cu un conținut mai mare de alcool, pentru că au fost produse din struguri de mai bună calitate și pentru că știu că - pentru a preveni oxidarea, oțetirea și orice alte forme de deteriorare - se folosește o cantitate mai mare de sulfiți. Însă pentru o masă fără pretenții deosebite, chiar și un vin de masă poate fi o opțiune.
7. Însemnele etichetei
Etichetele sticlelor cu vin conțin diferite abrevieri care sunt mai dificil de înțeles de necunoscători. De exemplu DOC înseamnă vin cu denumire de origine controlată, CMD înseamnă că strugurii au fost culeși la maturitate deplină, CT înseamnă că strugurii au fost culeși târziu, CIB înseamnă că strugurii au fost culeși la înnobilarea boabelor.
8.De ce vinurile de casă nu sunt o alegere prea bună?
În prepararea vinului, există frecvente greșeli: folosirea unor găleți metalice pentru depozitarea strugurilor sau a unor obiecte metalice pentru zdrobirea lor sau pentru depozitarea mustului și a vinului, timpul prea îndelungat în care a stat vinul împreună cu tescovina. Vinul devine casant, se oțetește repede, are gustul astringent al taninului.
9. Nu uita!
Chiar dacă este considerat aliment, vinul nu se bea "de sete", "de plictiseală". Este bine ca gazda să pună la dispoziția invitaților alternative: apă plată și apă minerală, precum și pahare pentru acestea. Este indicat să nu se consume decât un singur pahar (cantitatea ideală fiind între 100 ml și 200 ml). Până la urmă, vinul este o băutură alcoolică și poate da dependență.
Rămâi alături de noi, pe pagina de facebook România de astăzi!
Există mulți concetățeni care își prepară acasă propriul vin, un procent nesemnificativ al lor chiar se pricep - într-o oarecare măsură - la procesul de producere a unui vin bun, însă adevărații cunoscători vor prefera întotdeauna un vin îmbuteliat. Iată câteva idei de care ar trebui să ținem seama în alegerea vinului:
1. Asortarea culorilor
Un vin bine ales pune în valoare atât gustul bucatelor, cât și propria savoare. Pentru asta este însă nevoie, deopotrivă, de talent înnăscut și de experiență. Există totuși o regulă simplă: vinul roșu este pentru carne roșie sau vânat, vinul alb este pentru carne albă, pește sau fructe de mare.
2. Paharul pentru vin
Un vin de calitate se consumă dintr-un pahar cu picior. Mulți producători își fac timp să scrie pe etichetă câteva indicații privind modul de servire. Temperatura este importantă: de exemplu, un vin roșu sec se consumă la aproximativ 18° C, un vin alb se poate servi ceva mai rece, dar niciodată direct din frigider! Paharul piciorului are rolul de a evita încălzirea rapidă a vinului care s-ar produce atunci când consumatorul ar ține paharul în podul palmei.
3. Momentul servirii
Nu există o lege universală: un pahar cu vin poate fi consumat chiar și între mese. Cu toate acestea, un vin sec sau demisec poate fi consumat în timpul mesei, în timp ce vinurile dulci și demidulci sunt considerate desert și se servesc după felul principal (de exemplu, după friptură,)
4. Servirea vinului
Dacă printre gazde există și domni și doamne, atunci mâncarea va fi servită de una dintre doamne, iar băuturile vor fi oferite de unul dintre domni. Dacă printre gazde există numai doamne, una dintre ele se poate adresa unuia dintre invitați să servească vinul.
5. Vin slab sau vin tare?
Sigur, gusturile nu se discută, însă eu personal prefer un vin cu un conținut mai mare de alcool, pentru că au fost produse din struguri de mai bună calitate și pentru că știu că - pentru a preveni oxidarea, oțetirea și orice alte forme de deteriorare - se folosește o cantitate mai mare de sulfiți. Însă pentru o masă fără pretenții deosebite, chiar și un vin de masă poate fi o opțiune.
7. Însemnele etichetei
Etichetele sticlelor cu vin conțin diferite abrevieri care sunt mai dificil de înțeles de necunoscători. De exemplu DOC înseamnă vin cu denumire de origine controlată, CMD înseamnă că strugurii au fost culeși la maturitate deplină, CT înseamnă că strugurii au fost culeși târziu, CIB înseamnă că strugurii au fost culeși la înnobilarea boabelor.
8.De ce vinurile de casă nu sunt o alegere prea bună?
În prepararea vinului, există frecvente greșeli: folosirea unor găleți metalice pentru depozitarea strugurilor sau a unor obiecte metalice pentru zdrobirea lor sau pentru depozitarea mustului și a vinului, timpul prea îndelungat în care a stat vinul împreună cu tescovina. Vinul devine casant, se oțetește repede, are gustul astringent al taninului.
9. Nu uita!
Chiar dacă este considerat aliment, vinul nu se bea "de sete", "de plictiseală". Este bine ca gazda să pună la dispoziția invitaților alternative: apă plată și apă minerală, precum și pahare pentru acestea. Este indicat să nu se consume decât un singur pahar (cantitatea ideală fiind între 100 ml și 200 ml). Până la urmă, vinul este o băutură alcoolică și poate da dependență.
Rămâi alături de noi, pe pagina de facebook România de astăzi!
luni, 5 februarie 2018
10 lucruri ciudate despre examenul de bacalaureat
Mai sunt câteva zile până începe examenul de bacalaureat. Iată 10 lucruri specifice examenului din acest an care te vor pune pe gânduri!
1. Examenul de bacalaureat este - probabil - cel mai lung examen din istoria României: el începe pe data de 12 februarie 2018 și se termină în data de 9 iulie (când se afișează rezultatele).
2. La probele examenului de bacalaureat vor participa și elevi care - probabil - nu vor termina niciodată liceul. (Nu există nicio garanție că elevii care susțin probele din luna februarie nu vor fi exmatriculați, nu vor rămâne repetenți, nu vor abandona, etc.)
3. Pentru a participa la examenul de bacalaureat, elevii vor lipsi de la ore. Ei nu se pot dedubla, pentru a fi prezenți și la ore și la evaluare!
4. Abia după ce vor susține unele probe ale examenului de bacalaureat, elevii claselor a XII-a vor participa la simularea acestui examen. (Vă reamintesc că simularea examenului de bacalaureat este programată în luna martie.)
5. Cu ocazia desfășurării examenului de bacalaureat, elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a vor avea ore libere. Chiar dacă vor fi concepute orare speciale, ele nu pot conține toate disciplinele! (De exemplu, în zilele de 12 și 13 februarie nu se vor efectua ore de limba și literatura română, deoarece profesorii vor evalua competențele lingvistice de comunicare orală în limba română.)
6. Ulterior, profesorii vor fi epuizați, în încercarea de a recupera orele pierdute. Recuperarea se va realiza galopând prin materie, în detrimentul elevilor.
7. Deși pentru prima sesiune este nevoie de aproape șase luni, pentru a doua sesiune sunt suficiente șase săptămâni.
8. Evaluarea competențelor digitale are un caracter aparte: se pare că mulți elevi vor fi testați în sisteme de operare pe care nu le-au văzut niciodată!
9. Dacă punctul 8 v-a pus pe gânduri, nu trebuie să vă îngrijorați: evaluatorii nu au văzut nici ei, la rândul lor, unele dintre sistemele de operare și/sau soft-urile în care vor acorda calificativele, principalul motiv fiind cel al licențelor.
10. Ca în fiecare an, examenul de bacalaureat nu se va desfășura în toate liceele și colegiile, ci numai în cele desemnate ca fiind centre de examen. Numai că, având în vedere modul în care examenul se desfășoară în acest an, profesorii și elevii vor face un adevărat slalom între licee!
Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă în perioada 12 - 22 februarie ninge abundent sau viscolit...
Sper ca rândurile de mai sus să prilejuiască un moment de reflecție organizatorilor examenului!
Mult succes celor care susțin examenul de bacalaureat!
Nu uita să urmărești pagina noastră de facebook, România de astăzi!
1. Examenul de bacalaureat este - probabil - cel mai lung examen din istoria României: el începe pe data de 12 februarie 2018 și se termină în data de 9 iulie (când se afișează rezultatele).
2. La probele examenului de bacalaureat vor participa și elevi care - probabil - nu vor termina niciodată liceul. (Nu există nicio garanție că elevii care susțin probele din luna februarie nu vor fi exmatriculați, nu vor rămâne repetenți, nu vor abandona, etc.)
3. Pentru a participa la examenul de bacalaureat, elevii vor lipsi de la ore. Ei nu se pot dedubla, pentru a fi prezenți și la ore și la evaluare!
4. Abia după ce vor susține unele probe ale examenului de bacalaureat, elevii claselor a XII-a vor participa la simularea acestui examen. (Vă reamintesc că simularea examenului de bacalaureat este programată în luna martie.)
5. Cu ocazia desfășurării examenului de bacalaureat, elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a vor avea ore libere. Chiar dacă vor fi concepute orare speciale, ele nu pot conține toate disciplinele! (De exemplu, în zilele de 12 și 13 februarie nu se vor efectua ore de limba și literatura română, deoarece profesorii vor evalua competențele lingvistice de comunicare orală în limba română.)
6. Ulterior, profesorii vor fi epuizați, în încercarea de a recupera orele pierdute. Recuperarea se va realiza galopând prin materie, în detrimentul elevilor.
7. Deși pentru prima sesiune este nevoie de aproape șase luni, pentru a doua sesiune sunt suficiente șase săptămâni.
8. Evaluarea competențelor digitale are un caracter aparte: se pare că mulți elevi vor fi testați în sisteme de operare pe care nu le-au văzut niciodată!
9. Dacă punctul 8 v-a pus pe gânduri, nu trebuie să vă îngrijorați: evaluatorii nu au văzut nici ei, la rândul lor, unele dintre sistemele de operare și/sau soft-urile în care vor acorda calificativele, principalul motiv fiind cel al licențelor.
10. Ca în fiecare an, examenul de bacalaureat nu se va desfășura în toate liceele și colegiile, ci numai în cele desemnate ca fiind centre de examen. Numai că, având în vedere modul în care examenul se desfășoară în acest an, profesorii și elevii vor face un adevărat slalom între licee!
Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă în perioada 12 - 22 februarie ninge abundent sau viscolit...
Sper ca rândurile de mai sus să prilejuiască un moment de reflecție organizatorilor examenului!
Mult succes celor care susțin examenul de bacalaureat!
Nu uita să urmărești pagina noastră de facebook, România de astăzi!
sâmbătă, 13 ianuarie 2018
Mihai Eminescu - Luceafărul poeziei românești
Ziua de 15 ianuarie este cea în care sărbătorim cea mai importantă voce poetică din literatura română.
Deși există voci care susțin că Mihai Eminescu s-ar fi născut în decembrie 1849, iar iarna cumplită și sărbătorile de iarnă l-ar fi împiedicat pe tatăl său să-i înregistreze nașterea timp de câteva săptămâni, iar însuși Eminescu ar fi scris într-un registru al membrilor Junimii că s-a născut pe data de 20 decembrie 1849, data nașterii sale a fost acceptată ca fiind 15 ianuarie 1950, așa cum a fost consemnată în arhivele bisericii în care este înregistrat botezul său.
Într-o perioadă în care poezia europeană descoperea paradigma modernismului, opera eminesciană pare să reflecte un romantism întârziat, cu reflexii ale istoriei și culturii naționale, iar lectura tuturor cărților din biblioteca lui Aron Pumnul și studiul marilor sisteme filozofice își pun amprenta asupra poemelor sale.
Mihai Eminescu s-a stins din viață pe 15 iunie 1889.
Ziua sa de naștere a devenit Ziua Culturii Naționale.
Deși există voci care susțin că Mihai Eminescu s-ar fi născut în decembrie 1849, iar iarna cumplită și sărbătorile de iarnă l-ar fi împiedicat pe tatăl său să-i înregistreze nașterea timp de câteva săptămâni, iar însuși Eminescu ar fi scris într-un registru al membrilor Junimii că s-a născut pe data de 20 decembrie 1849, data nașterii sale a fost acceptată ca fiind 15 ianuarie 1950, așa cum a fost consemnată în arhivele bisericii în care este înregistrat botezul său.
Într-o perioadă în care poezia europeană descoperea paradigma modernismului, opera eminesciană pare să reflecte un romantism întârziat, cu reflexii ale istoriei și culturii naționale, iar lectura tuturor cărților din biblioteca lui Aron Pumnul și studiul marilor sisteme filozofice își pun amprenta asupra poemelor sale.
Mihai Eminescu s-a stins din viață pe 15 iunie 1889.
Ziua sa de naștere a devenit Ziua Culturii Naționale.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)